What you think you become, what you feel you attract, what you imagine you create!

De laatste jaren ben ik steeds meer gaan nadenken over de weg, die ik al heb afgelegd en die ik nog te gaan heb, de mensen die ik heb ontmoet en die mij hebben gevormd tot wie ik ben.

Ik ben, als oudste dochter, opgegroeid in een prachtig gezin met ontzettend liefhebbende ouders. Het was en is nog steeds een warm nest. Mijn vader werkte ontzettend hard,  maar was altijd in de buurt, mocht je hem nodig hebben. Mijn moeder was er altijd voor ons, maar liet ons vrij om onszelf te ontwikkelen. Ze hadden het volste vertrouwen in ons! Een groot goed!

In de loop der jaren ontwikkelde ik echter het gevoel, dat ik me moest bewijzen. Misschien hangt dat samen met mijn positie, oudste kind, in ons gezin. Daarnaast groeide ik op in de autobranche, een echte mannenwereld. Mijn drang om te laten zien, dat een vrouw niets minder is dan een man was ontzettend groot, kan ik achteraf wel zeggen. Natuurlijk gebeuren er allerlei dingen, die dit gevoel bevestigen. Dat niet wil zeggen, dat het gevoel terecht was!

Er is bij mij een besef ontstaan, dat je werkelijkheid gecreëerd wordt door je gevoel, je verwachtingen. Wat je denkt, roep je op je af.

843x559 bloemen:what you think

  • Heb je het gevoel, dat je niet goed genoeg bent, trek je mensen in je omgeving aan die dat gevoel bij je zullen voeden /bevestigen.
  • Ben je onzeker, dan trek je mensen aan die je onzekerheid zullen bevestigen.
  • Denk je dat je jezelf moet bewijzen, trek je mensen aan die vinden dat je jezelf eerst maar eens moet bewijzen.
  • Heb je het gevoel, dat de opleiding te moeilijk voor je is, dan zal de opleiding ook te moeilijk voor je zijn. Dat kan ik je op een briefje geven.

Als ik terugkijk, is het mij allemaal overkomen. Na enkele ingrijpende gebeurtenissen werd er iets in mij wakker geschud. Als mensen mij niet accepteren zoals ik ben en waar ik voor sta, wil ik dan nog wel bij hen in de buurt zijn? Mijn motto werd en is nog steeds:  ik ben ik en jij bent jij. Iedereen is perfect zoals hij/zij van zichzelf is. Je hoeft niet aan de verwachtingen van de ander te voldoen. Als je al iets moet, dan is het gewoon jezelf zijn! Ik ben gaan uitstralen wie ik werkelijk ben. Ik werd zelfverzekerd. Ik mag nu van mezelf fouten maken en zonder blikken of blozen durf ik nu te zeggen, dat ik iets niet begrijp en hierdoor juist leer ik dagelijks bij. Tot mijn grote verbazing lopen mensen niet van me weg. Sterker nog je trekt mensen aan. Mensen, die bij je passen, dezelfde passie hebben en je in je kracht zetten.

Het gevoel dat ik me als vrouw extra moet bewijzen in de autobranche vervaagde en verdween.  Wat heb ik geleerd? Leer jezelf kennen. Hoe? Door goed naar jezelf te kijken. Kom je personen tegen, die je bijvoorbeeld irriteren, kleineren, boos of blij maken, onderzoek dan naar het waarom en zoek diep in jezelf. Ga ermee aan de slag. De ander houdt jou een spiegel voor!

Niet de ander is de oorzaak van jouw irritatie, maar jijzelf!

Je hebt nog een kwestie te verwerken.  Ben je geïrriteerd, omdat je jezelf gekleineerd voelt? Wellicht moet je dan nog aan je eigenwaarde werken.  Jij bent zelf diegene, die zich klein laat voelen. Als je zelfbeeld goed is, kan de ander je niet kleineren.

843x615 what you think vrouw:bloem

Je staat dan in je kracht. Je bent zelf zo groot als je jezelf voelt! En ben je krachtig dan trek je mensen aan die je krachtig maken! Kom je personen tegen die je blij maken, dan wijst iemand je wellicht op je passie. Een passie is een hartverlangen. Ook hier mag je niet zomaar aan voorbijgaan. Hier begint je weg naar geluk en what you feel you attract!Je hebt het met de juiste mindset zelf in de hand.

Liefs,
Judith Arendsen Logo