Tussen vier muren wordt alles duidelijk…

Ongeveer drie jaar geleden begon bij mij de tocht naar binnen. Geen mens had het voorzien en ik als laatste. De koek was op. Het vechten voor liefde, aanzien, erkenning had z’n tol geeist.

Niemand verdient het om voor liefde te vechten. We zijn goed zoals we zijn. Maar waarom doen we massaal ons best voor dat ene gevoel? Waarom gaat het daarbij om de ander? Je rent van hort naar her, springt alle gaten dicht, geeft geen aandacht aan jezelf. Waarvoor? Geluk?

Maar wat als het geluk in onszelf zit? Wat als we het al zijn? Gewoon zoals we zijn. Wat als we leren genieten van wat we zijn, goed zoals we zijn? De ander zal je verleiden je aan te passen voor zijn/haar welzijn. Of je verleidt jezelf door te denken dat zijn/haar geluk van jou afhangt. Jezelf gelukkig prijzen met jezelf, precies zoals je bent, met alles erop en eraan, alle kleuren van je kleurenpallet, dat maakt gelukkig. Dát maakt vrij.

We komen nu noodgedwongen tussen 4 muren te zitten. Het geeft tijd voor bezinning. Word ik nog gelukkig van wat ik doe? Ga ik ervan stralen? Geeft het me kracht? Laat het MIJ groeien? Ben ik op de juiste weg? Uit ervaring kan ik zeggen dat de verkeerde weg je uitput tot op het bot. Geen mens wordt gelukkig van taken die niet bij hem/haar passen in de oorsprong. Geen mens wordt gelukkig van (zelf) opgelegde of onuitgesproken verwachtingen.

Wat heb jij op je schouders genomen wat niet van jou is? Waar zoek jij liefde, erkenning, aanzien? Geef acht aan wat opborrelt. Niet alles ligt aan de oppervlakte, maar zit diep in je verweven.

We moeten met z’n allen gaan nadenken/voelen wat ons drijft. Drijft het ons van onszelf weg of drijft het ons naar onszelf toe? Laat het geluk van een ander niet jouw geluk bepalen. Zoek diep van binnen wat jou gelukkig maakt. Jou specifiek. Jij mag gelukkig Zijn. Daar begint het leven.

Spring in het diepe. Zoek wat je hart je wil zeggen.

Neem de tijd die je krijgt. Maak er iets moois van lief mens!

Heb je vragen over je eigen zoektocht of wil je inzichten en sturing, bel of mail me.

Liefs,

Judith Arendsen Logo

 

 

Doorgegeven aan mij op 24 maart 2020