Pas op dat je jouw verlangen niet in een doosje stopt.
Het is er om geleefd te worden!

Meestal bergen we het uit schijnveiligheid op in een doosje. We stoppen het weg voor later, een beter moment en komen niet in beweging voor onszelf. We hebben het cadeau gekregen om uit te pakken. Nu en niet later.

Hoe zou je leven eruit zien als je jouw verlangen elke dag met trots DRAAGT?

Hebben we wel helder wat ons verlangen is? Het is voor velen een lastige vraag. We hebben het al zo lang weggestopt. Veel van wat ons gelukkig maakt, maakt ons ook bang. Bij het uitspreken van je verlangen, voel je vaak ook paniek, weerstand. Je buik draait om. Je denkt dat kan ik niet, dat mag niet, het is onmogelijk. Hoe doe ik dat? Dat durf ik niet. Allemaal stemmen in je hoofd die je bij je geluk vandaan houden.

De eerste stap is helder te krijgen wat jouw aangeboren verlangen, cadeau is. Wie je van nature wilt zijn. Simpelweg door het doosje te openen. Inzicht in jezelf te krijgen. Daarna kunnen we de weerstand (versperring) weg nemen, die je verhindert dit verlangen te leven.

Zie het als een beekje dat vrij wil stromen. Soms verspert een grote kei de stroming in de beek. Daardoor wordt het water gedwongen de andere kant op te stromen of wordt zelfs afgesloten.

Wat het leven mij geleerd heeft, is dat wat ons ‘verspert’  te veranderen in nieuwsgierigheid. En vanuit nieuwsgierigheid te leven. Je wilt weten waar je pad je brengt als de versperring er niet zou zijn. Je gaat moedig op de versperring staan en kijkt wat er voor je ligt. Niet angst, weerstand maar nieuwsgierigheid wordt je kompas. Dan maak je bewuste eigen keuzes en nieuwe stappen. Het kan weer vrij stromen.

Heb je hulp nodig om het cadeau uit te pakken? Vraag om hulp! Iemand die je kan helpen de strik van het doosje te halen en je verlangen uit te pakken. Om samen naar de toekomst te kijken, naar mogelijkheden. Zet moedig de eerste stap en wordt nieuwsgierig naar wat erin zit en waar het je naartoe leidt……..

Liefs,

Judith Arendsen Logo