Het is zelfs hun geboorterecht. Niemand mag voor hen bepalen wie ze zouden moeten zijn.

Kinderen krijgen tegenwoordig helaas te vaak een stempel. Je kind is anders, wordt gezegd. En diep van binnen weet jij het ook en maak je je behoorlijk zorgen. De maatschappij plaatst kinderen graag in hokjes. Zodra een kind echter in een hokje geplaatst wordt, gaan we als mens meestal in beperkingen denken. Daar schuilt het gevaar.

Je had andere verwachtingen en je onbezorgde leven is voorbij, denk je. Waarom gebeurt dit ons? Hoe nu verder? Onze teleurstellingen ontstaan door onze eigen gecreëerde verwachtingen. Verwachtingen die we onszelf en onze kinderen opleggen. Dat moeten we ons  realiseren.

‘ Elkaar de schuld geven zit in het nog niet accepteren van een situatie.’

Vaak wordt er naar een oorzaak gezocht. Wellicht geef je elkaar zelfs de schuld. Door elkaar of anderen de schuld te geven, kom je  niet verder. Het antwoord zit in acceptatie. Denk niet waarom is dit mij overkomen. Waarom werkt niemand mee? Word geen slachtoffer. Geen wijzende vingers. Dat is vastzitten in een situatie of in het verleden.

843x888 kind alles is mogelijk

Zoek naar mogelijkheden en oplossingen. Wees overtuigd dat het kan. Wees zelf ontzettend creatief en stel je niet overal en altijd afhankelijk van instanties, scholen en/of overheid op. Je kunt zelf meer dan je denkt. Je moet vooruit in het nu met mooie intenties voor de toekomst. Geniet van de kleine stapjes vooruit! Vele kleine stapjes maken samen één grote stap. Accepteer en leer.

‘Verwacht niets en alles is mogelijk.’

Heb vertrouwen. Ik geloof in de kracht van de gedachten. Geloof altijd in mogelijkheden en in je kind! Iedereen is uniek. Ieder kind is zó mooi zoals het geschapen is. Zie dat! Niemand is perfect. En wie bepaalt wat perfect is? Ik ben het zeker niet. En diegenen, die denken dat ze het wel zijn, hebben nog veel te leren of durven niet echt naar zichzelf te kijken.

Zie de mooie dingen! En laat los wat anderen ervan zouden kunnen vinden. Alles wat anderen ervan vinden is altijd gebaseerd op hun eigen angsten, illusies, ervaringen en verwachtingen. Veel beperkende gedachten helaas. Sta in je eigen kracht.

Geef je kind onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen. Haal je kind uit het hokje, waarin het geplaatst is! Denk niet in beperkingen, maar in KANSEN. Wat kan wel! Luister goed naar wat anderen zeggen, maar neem niet alles klakkeloos voor waar aan. Jij bent de moeder, de vader van je kind. Jij bent diep verbonden met je kind. Ga uit je hoofd, luister naar je hart. Volg je intuïtie, de beste tool die moeder natuur ons mee gegeven heeft. Zet deze dan ook in!

Laat zorgen zoveel mogelijk los. Een kind voelt je zorgen. Wees zelf gelukkig en straal dit uit naar je kind. Mijn kinderen stralen als ik straal. Ze leren vertrouwen te hebben in zichzelf als ik hen mijn vertrouwen geef en ze geloven in zichzelf als ik in hen geloof. Dat ervaar ik elke keer opnieuw. We zoeken naar perfectie en vinden het belangrijk hoe anderen ons zien. Daar ligt de focus in de huidige maatschappij.

Maar wat we met z’n allen wérkelijk willen, is geluk en dat zit in onszelf. Het is ons geboorterecht om onszelf én gelukkig te zijn. Wees niet diegene die je móet zijn, maar wees diegene, die je bént.  Koester te allen tijde je eigenwaarde, sta (stevig) voor wie je bént, kies het beste voor jezelf en je kinderen volgen vanzelf je voorbeeld. Zo ontstaat op den duur een maatschappij met allemaal mooie unieke mensen, allemaal even waardevol. Zo ziet in mijn ogen een perfecte wereld eruit.

843x561 kind:regenboog

Kinderen opvoeden en opleiden is maatwerk. Schrijf kinderen niet af als ze niet in een standaard systeem passen. Als kinderen niet in het systeem passen, moeten we niet onze kinderen aanpassen, maar het systeem. Wij als ouder en medemens hebben daar een taak en een verantwoordelijkheid. Een hele belangrijke taak! Heb elkaar en jezelf onvoorwaardelijk lief!

Liefs,
Judith Arendsen Logo