De helende kracht van huilen voor zowel man als vrouw…

Als de ander huilt, voelen we ons vaak ongemakkelijk. We willen het wegnemen of ervoor wegrennen.

Mijn ervaring is, dat ik er alleen maar hoef te ZIJN. Een veilige haven, waar de ander zichzelf mag zijn met de emoties die zich aandienen. Ik hoef niets voor de ander op te lossen. Ik laat het er ZIJN. Ik zie het wonder in de mens, de schoonheid van alle aspecten van mens zijn.

Huilen is een natuurlijk gereedschap, dat we met de geboorte gekregen hebben om (stress) energie af te voeren. De energie moet stromen als een stromende rivier. Dan is je levensenergie krachtig.  Door tranen in te slikken, zetten we onze emoties vast in ons lichaam. Dat is niet flink maar uiterst onverstandig. Je creëert een haakje in je lichaam, waar zich steeds meer emoties aan gaan vastklampen. Er ontstaan op den duur lichamelijke klachten.

Gebruik de tools, die de natuur ons gegeven heeft. Laten we eens flink zijn door gewoon te huilen.

Huilen is ontladen. Dus voel de emoties uit je lichaam stromen. Voel de verlichting, voel de ontspanning. Houd verstand erbuiten. Probeer het niet weg te redeneren. Leer weer de helende werking van emoties te VOELEN in je lichaam.

Huilen is de weg naar innerlijke vrede, rust en bevrijding. Het laat (oer)oude blokkades vrij. Er ontstaat ruimte voor nieuwe dingen.

Probeer het bij mensen in je omgeving bij wie je je VEILIG en OMARMD voelt. Je veilige haven, zeg maar. Je zult jezelf verrassen.

Liefs,

Judith Arendsen Logo