Afstand brengt helderheid…

Pas als jouw eigen energie en die van de ander uit elkaar getrokken is, leer je waar je jezelf altijd aanpaste. Je bent verstrikt geraakt. Er liggen onzichtbare kettingen, die je beperken. Door ruimte te nemen, uit de situatie te gaan, leer je jezelf vinden.

Als de energie nog verstrengeld is, heb je er geen weet van hoe je jezelf constant weggeeft. Waar je over jouw grenzen gaat. Waar jij de ander, zonder het in de gaten te hebben, toestaat jou aan te sturen.

Als je jouw eigen energie leert (her)kennen en weet wat van jou is en wat van de ander, leer je wie je zelf bent en wat je zelf wilt. Je laat dat van de ander bij de ander en blijft trouw aan jezelf.

Als je écht afstand creëert, ga je zien wat je eerder niet zag, kon herkennen. Dan komt een fase dat je denkt. Hoe kan ik dit (de duidelijke verschillen) níet gezien hebben? Je wist het toen nog niet. Nu wel. Wees lief voor jezelf. Je bent gegroeid. Je hebt geleerd. Dat is het leven. Wees dankbaar dat je jezelf gevonden hebt. Dat je jezelf mag zijn.

De moed zit in het feit, dat je durft te kiezen voor afstand om jezelf te vinden. We zijn bang voor wat we kunnen verliezen. Waar je niet echt blij of gelukkig bent, heb je jezelf al verloren.

Judith Arendsen

Judith Arendsen Logo